Hvilket lys er bra for hagen?

En av de viktigste faktorene du bør vurdere når du skaper en innbydende atmosfære i hagen din, er utendørsbelysning.Hagelyskan forbedre utseendet og følelsen av hagen din samtidig som den gir sikkerhet.Men med så mange alternativer på markedet, hvordan bestemmer du hvilket lys som er riktig for hagen din?I denne artikkelen vil vi utforske de forskjellige typene hagelys og hjelpe deg med å velge den perfekte belysningen for uterommet ditt.

hagelys

Først av alt er det veldig viktig å bestemme formålet med hagelys.Er det generell belysning, sikkerhetsbelysning eller aksentbelysning?Hvis du for eksempel vil lyse opp hele hagen din, vil flomlys eller stolpelys være ideelt.Stilys eller trinnlys vil derimot gi mer retningsbelysning for sikker navigering rundt hagen din.

En annen ting å huske på er typen pærer som brukes i hagelys.LED-pærer er det mest populære valget fordi de bruker mindre energi enn tradisjonelle pærer og varer lenger.Ikke bare sparer de penger i det lange løp, de er også bedre for miljøet.

Mulighetene er uendelige når det gjelder å velge selve utformingen av hagelampen.Fra klassiske lys i lanternestil til moderne og minimalistisk design, det er et lys som passer til enhver hageestetikk.

I tillegg bør du vurdere materialet til hagelyset.Lys laget av rustfritt stål eller pulverlakkert aluminium er slitesterke og værbestandige, mens kobber- eller messinglys har et mer tradisjonelt utseende, men krever mer vedlikehold for å forhindre anløpning.

En nøkkelfaktor som ofte blir oversett ved valg av terrassebelysning er fargetemperaturen på lyset.Fargetemperaturen måles i Kelvin (K) og varierer fra varme gule nyanser til kjølige blå nyanser.Varmt lys rundt 2700K til 3000K skaper en koselig og innbydende atmosfære, mens kjølig lys rundt 5000K til 6500K skaper et mer moderne utseende.En god tommelfingerregel er å velge en fargetemperatur som er litt varmere enn rombelysningen.

Til slutt er plassering av hagelys avgjørende for å oppnå ønsket effekt.Lys plassert på bakken kan skape drama med skygger, mens lys plassert på høyere strukturer som espalier eller trær kan skape en koselig og intim atmosfære.Sørg for å eksperimentere med forskjellige posisjoner for å få det utseendet du ønsker.

Avslutningsvis kan det å velge de riktige hagelysene forvandle uterommet ditt til et vakkert og sjarmerende område.Når du velger hagelys, husk formål, pæretype, design, materiale, fargetemperatur og plassering.Med riktig belysning kan du nyte hagen din selv etter at solen har gått ned.

Hvis du er interessert i hage lys, velkommen til å kontakte hage lys grossist Tianxiang tilLes mer.


Innleggstid: Jun-01-2023